Jol pareert kritiek na vertrek bij ADO: 'Overreden door een strontkar'

Jol pareert kritiek na vertrek bij ADO: 'Overreden door een strontkar'

10-02-2021 16:41
24

ADO Den Haag maakte dinsdag bekend dat Martin Jol zijn taken als Hoofd Technisch Hart bij de club heeft neergelegd. In gesprek met Omroep West reageert Jol voor het eerst op de kritiek dat hij ADO zou achter hebben gelaten met een puinhoop.

"Ik wilde het sowieso maar een jaar doen", geeft Jol aan na zijn vertrek. Hij werd vervolgens overladen met kritiek. "Je wordt altijd overreden door een strontkar, nooit een luxe wagen." Hij geeft aan dat hij over het algemeen tevreden is over het geleverde werk bij ADO. "We hebben maandag Nasser el Khayati nog binnengehaald. Waar ik Mohammed Hamdi echt een pluim voor moet geven, want hij was daar voor 95 procent mee bezig."

Het waren drukke tijden voor Hamdi en Jol, die het afgelopen jaar de nodige deals af wisten te ronden. "Tijdens de vorige transferwindow heb ik gezegd dat ik nog één transfer zou doen en dan zou gaan stoppen. Er zijn 29 spelers vertrokken en 25 teruggehaald. Af en toe dronken we een glas wijn, zo blij waren we, maar de buitenwacht ziet dat toch anders", aldus Jol.

Jol hoopt dat ADO degradatie af kan wenden dit seizoen na de transfers van de afgelopen periode. "Hamdi is in de laatste transferperiode heel actief geweest. Ik dacht bijvoorbeeld dat El Khayati onhaalbaar was, ook de laatste weken. Maar Hamdi is bezig geweest en het lukte. Toen was iedereen toch tevreden. We hebben nog veertien wedstrijden, het zal niet eenvoudig zijn."