Onbegrip voor VAR tijdens Heracles - Ajax: Ik vind dit heel erg pijnlijk

Onbegrip voor VAR tijdens Heracles - Ajax: "Ik vind dit heel erg pijnlijk"

13-02-2021 19:58 Laatste update: 20:00
61

Het kostte de VAR ruim drie minuten om de goal van Davy Klaassen tegen Heracles Almelo te beoordelen. Onbegrijpelijk, vinden ESPN-analisten Arnold Bruggink en Hugo Borst.

Sébastien Haller stond mogelijk buitenspel toen hij doortikte aan Klaassen. De VAR nam uitgebreid de tijd bij het checken van de beelden. "Ik vind dit heel erg pijnlijk. Ik begrijp de regels, maar je hoeft er toch niet tien keer naar te kijken...? Hoe moeilijk kan het nou zijn?", zegt Bruggink. "Moeten we hem dan afschaffen, zoals Roger Schmidt voorstelde? De VAR is soms ook fantastisch", reageert Borst daarop.

Los van de VAR-perikelen is er wel lof voor de goal van Klaassen, maar ook voor de beweging. "Ik denk dat Haller dit bewust doet, ik vind het schitterend. Het is technisch zo'n handige speler. Klaassen staat al-tijd in de zestienmeter. Dat vind ik een waanzinnige speler", zegt Bruggink.

Al verdient ook Heracles alle complimenten. "Die doen eigenlijk alles goed om Ajax onder druk te zetten. Ze hebben het goed voor elkaar", aldus Bruggink, die bijval krijgt van Borst. "Ik had het niet verwacht. Aan het begin van het seizoen zag ik ze stuntelen. Ze waren rijp voor de degradatiestrijd, nu kijk ik er met plezier naar. Dit is echt een wedstrijd. Van ADO Den Haag - PSV (2-2, red.) kon je dat niet zeggen. Dat was zó eenzijdig, al was de eindstand dat wel."