Ajax moet uitschakeling voorkomen: 'Als dat weer gebeurt is het een groot drama'

Ajax moet uitschakeling voorkomen: 'Als dat weer gebeurt is het een groot drama'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 13:50do 25-02-2021 om 13:50

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 14:33do 25-02-2021 om 14:33

Aad de Mos denkt dat zowel Ajax als PSV donderdagavond doorgaat in de Europa League. De voetbalanalist is eveneens van mening dat de titelstrijd in de Eredivisie allang beslist is.

Ajax krijgt donderdagavond bezoek van Lille OSC in eigen stadion, PSV ontvangt Olympiakos in Eindhoven. Ajax verdedigt in de Johan Cruijff Arena een 1-2 voorsprong. De Mos ziet dat het haast niet fout kan gaan voor de Amsterdammers. "Die lopen niet twee keer tegen de lamp. Die zijn tegen Tottenham en tegen Atalanta al tegen de lamp gelopen. En vergeet vooral Getafe niet. Als dat weer gebeurt, is het een groot drama", vertelt hij in de ochtendshow van Radio Veronica.

Ook PSV gaat nog een ronde verder, denkt De Mos. "PSV moet er drie maken, maar dat gaat ze ook wel lukken. Ze krijgen er zeker één tegen, dat weet je bij PSV. Maar ze hebben veel vertrouwen getankt tegen Vitesse." Zondagmiddag staan PSV en Ajax tegenover elkaar in de Eredivisie in het Philips Stadion. De Mos denkt dat de uitkomsten van donderdagavond effect kunnen hebben op de wedstrijd van aankomend weekend. "Gaat Ajax er bijvoorbeeld uit en PSV door, dan kan het wel eens een overwinninkje voor PSV worden. Ik ga voor 2-2 zondagmiddag."

Toch zal een eventuele overwinning van PSV geen verschil maken in de strijd om de landstitel, denkt de oud-trainer. "Ajax is al kampioen hoor, maak je geen zorgen. Ik woon in Eindhoven en proef elke dag de teneur bij de supporters en de mensen rondom PSV. Die hebben zich neergelegd bij het kampioenschap van Ajax. Maar ze willen wel een goed resultaat halen zondag. En dat is altijd weer afhankelijk van wat er vanavond gebeurt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws