Bijlow niet eens met stempel: 'Wordt steeds onderbroken, daar word ik gek van'

Bijlow niet eens met stempel: 'Wordt steeds onderbroken, daar word ik gek van'

23-03-2021 07:45
34

Justin Bijlow moest in de laatste wedstrijden van Feyenoord een pas op de plaats maken. De 23-jarige keeper keerde terug van een blessure, maar coach Dick Advocaat hield tegen PSV (1-1) en FC Emmen (1-1) vast aan Nick Marsman.

Bijlow was door een teen- en knieblessure enige tijd uit de roulatie. "Daar word ik wel gek van. Ik wil gewoon een seizoen lang keepen en laten zien wat ik kan", zegt hij tegen NU.nl. "Dat wordt steeds onderbroken, maar ik ga ervan uit dat het niet nog een keer gaat gebeuren."

Dat hij al het stempel blessuregevoelig draagt, vindt Bijlow niet terecht. "Ik weet dat het anders zit. Het zijn ongelukkige dingen, geen spierblessures. In de warming-up voor het thuisduel met FC Groningen zette ik een stap en scheurde ik op drie plekken iets in mijn teen. Tja, daar kan je weinig aan doen. Ik voel me nu fit en dat is het belangrijkste."

Bijlow hoopt bij Jong Oranje wel de eerste keus te zijn tijdens het EK. Hij concurreert met Kjell Scherpen en Maarten Paes. "Als ik veel had gespeeld bij Feyenoord, dan was ik wel zeker van mijn zaak geweest. Maar dat heb ik een tijd lang niet gedaan, dus ik moet het op de trainingen laten zien en dan maakt de bondscoach de keuze. Ik heb op dit moment geen idee wie de nummer één wordt. Ik ga nergens van uit."

Dick Advocaat sprak al wel de verwachting uit dat Bijlow gaat spelen bij Jong Oranje. Wat dat voor zijn positie bij Feyenoord betekent, is nog onduidelijk. De twee spraken voor het duel met Emmen. "Dat was een goed gesprek. Hij vertelde dat alle wedstrijden en trainingen bij Jong Oranje goed voor me zullen zijn. Ja, hij zei dat ik ga spelen in Hongarije. Daar hoop ik dan maar op."