'Had de keuze om speelminuten in te ruilen voor trainen met topspelers bij Ajax'

'Had de keuze om speelminuten in te ruilen voor trainen met topspelers bij Ajax'

28-03-2021 12:48 Laatste update: 13:01
53

Kjell Scherpen heeft absoluut geen spijt gekregen van zijn overstap van FC Emmen naar Ajax. De 21-jarige doelman merkt dat hij in Amsterdam grote stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling.

Scherpen brak in het seizoen 2018/2019 door bij FC Emmen, waar hij een vaste waarde was. Ajax pikte hem op, maar sindsdien is de teller blijven steken op 29 duels in de Keuken Kampioen Divisie met de Amsterdamse beloften en één optreden in de hoofdmacht in de KNVB Beker.

Toch was het een bewuste keuze, verzekert Scherpen. "Mijn intentie was om me op allerlei vlakken te ontwikkelen", legt hij uit aan Voetbal International. "Sinds ik bij Ajax ben gekomen, ben ik eigenlijk pas begonnen met mezelf te trainen. Een hoger trainingsniveau, krachttraining, op alle vlakken. Ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik heb bewust twee jaar in mezelf geïnvesteerd. Als ik het moment waarop ik binnenstapte vergelijk met nu, dat is een wereld van een verschil."

Volgens Scherpen is hij nu 'veel comfortabeler in het doel'. "Het is niet zozeer makkelijker maar het voelt makkelijker. Ik heb mijn lichaam beter leren kennen. Ook bijvoorbeeld in lenigheid en explosiviteit. Dat is allemaal stappen vooruit gegaan. Uiteindelijk moet je dat wel naar wedstrijden kunnen vertalen. Het was heel mooi dat ik bij FC Emmen mocht starten. Vervolgens had ik de keuze om speelminuten in te ruilen om elke dag op een hoog niveau te trainen met topspelers. Dat heb ik met beide handen aangepakt. Nu hoop ik een jaar lang op het hoogste niveau te kunnen gaan spelen."