Kraay informeert bij Pasveer en Letsch over Ajax-move: Wij maakten geen kans

Kraay informeert bij Pasveer en Letsch over Ajax-move: "Wij maakten geen kans"

25-04-2021 20:31
33

Remko Pasveer en Thomas Letsch hebben zondagavond een paar hardnekkige geruchten de wereld uitgeholpen. De Vitesse-doelman is begonnen aan zijn afscheidstournee bij de Arnhemmers: vrijdag werd bekend dat hij komend seizoen naar Ajax gaat vertrekken.

Het nieuws kwam saillant genoeg na de bekerfinale tussen Vitesse en Ajax naar buiten. Pasveer benadrukt in gesprek met ESPN-interviewer Hans Kraay junior echter dat de contacten eerder al zijn gelegd. "Voor de interlandbreak, na onze laatste wedstrijd (Vitesse-Willem II op 21 maart, red.)", aldus de doelman, die verhalen over een vermeend appje na de bekerfinale naar het rijk der fabelen verwijst. "Dat is niet bij mij langsgekomen."

Pasveer heeft inmiddels een tweejarig contract bij Ajax ondertekend. "Wat ze me beloofd hebben? Dat ik twee jaar in Amsterdam mag spelen...", knipoogt hij. De doelman laat echter niets los over eventuele garanties op speeltijd en een mogelijk vertrek van Andre Onana. "Het is niet zo dat je garanties krijgt, in het voetbal heb je dat nooit. Zoals ik eerder zei: ik ga er helemaal vrij in en ik ga vol aan de bak, doen wat ik altijd doe."

Reactie Letsch
Ook trainer Letsch is na de wedstrijd in De Kuip microfoon van Kraay verschenen. De Duitser gaat in op de stukgelopen contractbesprekingen met Pasveer: volgens Kraay zou de doelman bijgetekend hebben als hij een tweejarige aanbieding had gekregen, maar Letsch ontkent dit. "Dat zou je aan Remko moeten vragen. Maar als je een aanbieding van Ajax krijgt... Dat is het hoogste doel voor alle spelers in Nederland", aldus Letsch. "Ik weet niet of hij het nog verwachtte, maar voor hem was het duidelijk. Hij vertelde me dat hij bij Ajax ging tekenen en hij was daar gelukkig over, wij maakten geen kans."

"Wij waren dichtbij een overeenkomst, toen kwam het aanbod van Ajax. Ik denk dat hij ook wel was gegaan als Ajax hem maar een aanbieding van één jaar had gedaan", besluit hij.