Sneijder is lovend: 'Toch niet normaal hoe belangrijk hij is geweest voor Real?'

Sneijder is lovend: 'Toch niet normaal hoe belangrijk hij is geweest voor Real?'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 07:25za 08-05-2021 om 07:25

Wesley Sneijder volgt met buitengewoon veel interesse de spannende titelstrijd in de Primera División. De recordinternational van Oranje gunt zijn voormalige trainer Ronald Koeman het kampioenschap, maar hoopt tegelijkertijd dat zijn oude club Real Madrid de titel pakt.

"Vooral voor Sergio Ramos zou ik het fantastisch vinden als Real Madrid kampioen wordt", vertelt de voormalig middenvelder in gesprek met De Telegraaf. "En let op hé. Hoe belangrijk het wordt dat hij weer fit is." Het aankomende weekend wordt cruciaal in de strijd om de landstitel in Spanje. Zaterdagmiddag spelen koploper Atlético Madrid en nummer drie FC Barcelona tegen elkaar in Camp Nou. Een dag later krijgt nummer twee Real Madrid bezoek van nummer vier Sevilla.

Sneijder voorspelt dat Ramos, die hersteld is van een blessure, nog wel eens een hoofdrol kan gaan spelen tijdens de ontknoping in de Spaanse competitie. "Een winnaar in het kwadraat. We hoeven er geen doekjes om te winden dat Real Madrid niet meer het Real Madrid van de laatste jaren is", analyseert Sneijder zijn voormalige werkgever. "Maar dan vind ik het prachtig om te zien dat bijvoorbeeld Karim Benzema de ploeg op sleeptouw neemt. Het is mooi als hij daar de hulp van Ramos bij kan krijgen."

Sneijder kan zich het samenspelen met Ramos nog goed herinneren. "Destijds begin twintig, maar ontzettend gedreven. Het onoverwinnelijke heeft hij de laatste jaren over zich gekregen. Het is toch niet normaal hoe belangrijk hij voor Real Madrid en Spanje is geweest?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wordt er kampioen in Spanje?

Atlético Madrid
29%
Real Madrid
25%
FC Barcelona
45%
Sevilla
2%
(1726 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws