Noodbevel voor NEC-Roda JC afgevaardigd: 'We werden overvallen door het besluit'

Noodbevel voor NEC-Roda JC afgevaardigd: 'We werden overvallen door het besluit'

19-05-2021 09:45
40

De gemeente Nijmegen zet zich schrap voor het play-offduel tussen NEC en Roda JC van donderdagavond. Burgemeester Hubert Bruls is verrast door het feit dat er publiek aanwezig mag zijn en heeft een noodbevel uitgevaardigd.

NEC liet op 21 februari al een beperkt aantal toeschouwers toe voor de 'Fieldlabs-wedstrijd' tegen De Graafschap en mag de poorten van De Goffert ook donderdag opengooien. Dat nieuws van minister Hugo de Jonge kwam echter als een donderslag bij heldere hemel voor Bruls, die maatregelen heeft genomen: alleen voetbalfans met een toegangsbewijs mogen donderdagavond in de omgeving van het stadion komen. "Ik betreur het dat dit nodig is. Wij werden gisteren (maandag, red.) overvallen door het besluit van het ministerie en moesten de voorbereidingen op het laatste moment aanpassen", wordt de burgemeester geciteerd door de Gelderlander.

De gemeente waakt voor een vergelijkbaar scenario als in Doetinchem, verderop in Gelderland: daar ontstonden rellen nadat De Graafschap naast promotie had gegrepen. Men hoopt 'groepsvorming' in de omgeving van De Goffert en rellen te voorkomen, bevestigt een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland.

NEC en Roda rekenden in de vorige ronde van de play-offs af met respectievelijk Almere City en De Graafschap en trappen donderdag om 18.45 uur af. De winnaar van deze wedstrijd zal zondag samen met FC Emmen of NAC Breda om het laatste Eredivisie-ticket voor 2021/2022 strijden.