Mathijsen verklaart 'snelle' komst van Grim: 'Heeft zich op alle niveaus bewezen'

Mathijsen verklaart 'snelle' komst van Grim: 'Heeft zich op alle niveaus bewezen'

29-05-2021 07:52 Laatste update: 14:04
69

Met Fred Grim heeft Willem II de gewenste Nederlandse trainer in huis waar de club naar op zoek was. Joris Mathijsen, technisch directeur van de Tilburgers, is blij met de komst van Grim.

Nadat Willem II er met de inmiddels vertrokken trainer Zeljko Petrovic niet uit kwam over volgend seizoen, schakelde de club snel door naar Grim. "Natuurlijk stond hij daarvoor al op ons lijstje, het zou niet goed zijn als we zo'n lijstje niet zouden hebben", vertelt Mathijsen aan het Brabants Dagblad. Met de 55-jarige Grim heeft Willem II weer een Nederlandse trainer in zijn gelederen. "Ons beleid is dat wij graag een Nederlandse trainer willen vastleggen", gaat de technisch directeur verder.

Volgens Mathijsen is het dan ook geen verrassing dat de naam van Grim op het lijstje stond. "Uiteraard volg je het Nederlands voetbal en kijk je welke ploegen willen spelen zoals Willem II ook wil spelen. En je kijkt naar de cv's van trainers en hun ervaring. Dat alles bij elkaar gaf ons het idee dat Fred een Willem II-trainer zou kunnen zijn. Daarom gingen we met hem in gesprek."

Na de gesprekken bleek dat Grim dé ideale man is voor Willem II. "Hij heeft zich bewezen op alle niveaus. Bij Almere City, bij Jong Oranje, als assistent- en interim-bondscoach van het Nederlands elftal en daarna zeker in de drie jaar bij RKC Waalwijk", aldus Mathijsen. "Fred past volledig in de lijn van Willem II, van de laatste jaren. Met hem kunnen we doorbouwen."