Bij Ajax had Hakim Ziyech wel drie of vier mensen om weg te sturen

"Bij Ajax had Hakim Ziyech wel drie of vier mensen om weg te sturen"

29-05-2021 12:58
63

Hakim Ziyech speelt zaterdagavond zijn allereerste Champions League-finale, maar de grote vraag is of hij een basisplaats krijgt van Chelsea-manager Thomas Tuchel. De NOS legde de situatie van Ziyech voor aan FC Utrecht-trainer René Hake, die hem meemaakte bij FC Twente.

Ziyech was onmisbaar voor Twente. Hake denkt dat de Marokkaan verkeerd wordt gebruikt bij Chelsea. "Je wilt het liefst zien dat hij beslissend is", zegt hij. "En dat kan Ziyech nog altijd. Het is zonde dat hij dat niet vaker kan laten zien."

Wedden

Meer odds

Frank Lampard had bij Chelsea een basisplaats voor Ziyech, onder Tuchel is het anders. "Je kunt je afvragen of zijn kwaliteiten wel optimaal benut worden. Je wilt Ziyech dicht bij de goal hebben om mensen in stelling te brengen. Als ik nu naar Chelsea kijk, zie ik niet veel spelers voor het doel. Tuchel kiest voor lopende mensen, die de ruimte achter de verdediging moeten benutten. Iemand als Timo Werner zou prima door Ziyech weggestuurd kunnen worden, maar dat is er maar een. Bij Ajax had Ziyech wel drie of vier mensen om weg te sturen."