'Feyenoord vindt opvolger Berghuis en werkt aan komst Jahanbakhsh'

'Feyenoord vindt opvolger Berghuis en werkt aan komst Jahanbakhsh'

12-07-2021 13:53 Laatste update: 14:13
297

Feyenoord maakt werk van de komst van Alireza Jahanbakhsh. Dat meldt Feyenoord Transfermarkt. De aanvaller van Brighton & Hove Albion moet de opvolger van Steven Berghuis worden in De Kuip.

De interesse van Feyenoord voor Jahanbakhsh is niet nieuws, maar de voormalige Eredivisie-topscorer was financieel onhaalbaar. Het vertrek van Berghuis verandert de zaak: volgens Feyenoord Transfermarkt is er een constructie in de maak om Jahanbakhsh over te nemen van Brighton.

Jahanbakhsh maakte in 2018 de overstap van AZ naar de Premier League-club, waar hij al jaren tweede viool speelt. De club uit Alkmaar kreeg destijds een slordige 19 miljoen euro. Het is niet duidelijk wat hij nu zou moeten kosten. Vorig jaar werd de vleugelaanvaller uit Iran ook nadrukkelijk gelinkt aan Ajax en PSV.

"Ik wil meer spelen, dat is duidelijk", liet Jahanbakhsh begin 2021 nog weten aan Voetbal International. "Ik zit in de piek van mijn carrière en moet me niet al te afwachtend opstellen."

Door het aanstaande vertrek van Berghuis naar Ajax heeft Feyenoord meer financiële speelruimte. Met die transfer is naar schatting 5,5 tot 6,5 miljoen euro gemoeid. Berghuis, grootverdiener in De Kuip, gaat voor vier seizoenen tekenen in Amsterdam.