Spelersrapport: Manhoef onttrekt zich aan malaise tijdens krappe zege Vitesse

Spelersrapport: Manhoef onttrekt zich aan malaise tijdens krappe zege Vitesse

12-08-2021 22:56 Laatste update: 23:06
15

Vitesse heeft ten koste van Dundalk de play-offs van de Conference League bereikt, maar coach Thomas Letsch zal gezien hebben dat er nog werk aan de winkel is. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit na de moeizame 1-2 zege tegen de huidige nummer zeven van de Ierse competitie.

Markus Schubert – 6: De van Schalke 04 overgekomen doelman moet de grote schoenen van Remko Pasveer vullen. Dat leek in Dublin nog niet te lukken, want vooral bij hoge ballen was Schubert een bron van onrust. Hij herpakte zich na rust met enkele knappe reddingen.

Million Manhoef – 7: zorgde voor dreiging als rechtsback. Manhoef speelde met flair en was na een klein halfuur zelfs dicht bij een treffer. Letsch kan eigenlijk niet meer om het 19-jarige talent heen, die een spaarzaam lichtpunt aan de kant van Vitesse was.

Danilho Doekhi – 5: de aanvoerder oogde niet zo overtuigend als gebruikelijk. Hij had al snel geluk dat een Ierse goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook zijn passes waren niet altijd op maat.

Riechedly Bazoer – 5,5: vorige week was Bazoer de grote roerganger aan Arnhemse zijde, maar in Dublin was hij vrijwel onzichtbaar. Tegen Anderlecht zal Vitesse een Bazoer in topvorm nodig hebben.

Alois Oroz – 5: de Kroaatse Oostenrijker kreeg de voorkeur boven Hajek, maar ook hij stelde teleur. Oroz was onhandig aan de bal en liet zich meerdere keren simpel aftroeven in de duels.

Maximilian Wittek – 5: zoals altijd bijzonder bedrijvig aan de linkerkant, maar aan de voortzetting schort het één en ander. De Duitser moet zich zorgen maken als Eli Dasa straks fit is en Manhoef zijn concurrent is.

Sondre Tronstad – 5: probeerde orde te scheppen in de chaos voor rust, maar de Noor zat zelf ook bepaald niet lekker in de wedstrijd. Hij verslikte zich iets te vaak in de opbouw. Zijn veroorzaakte penalty was wat zwaar bestraft.

Yann Gboho – 6,5: de van Stade Rennes gehuurde Fransman is een potentiële handenbinder. Gboho pikte zijn eerste doelpunt in Vitesse-dienst mee en zal de nodige tegenstanders last gaan bezorgen.

Matus Bero – 5,5: na Arnhem nu ook in Dublin verantwoordelijk voor de openingstreffer. De Slowaak blijkt plots een neusje voor de goal te hebben. Nu moet hij aan de bal nog een flinke stap zetten.

Nikolai Frederiksen – 6: de Deense spits moet zijn draai nog vinden in de ploeg van Letsch. Hij noteerde wel 1,5 assist: eerst op Bero toen zijn schot werd gekraakt, daarna gaf hij goed mee aan Gboho.

Oussama Darfalou – 5: zijn collega voorin had nog zijn waarde bij beide treffers, maar dat kon van Darfalou niet gezegd worden. Als vervanger van Loïs Openda bracht hij weinig teweeg.

Invallers

Tomas Hajek – x: kwam na 63 minuten in het veld voor Frederiksen

Julian von Moos – x: kwam na 63 minuten in het veld voor Gboho

Patrick Vroegh – x: kwam na 78 minuten in het veld voor Manhoef

Toni Domgjoni - x: Kwam na 84 minuten in het veld voor Doekhi