Swart pleit voor systeemwissel Ajax: 'Zo zeg, daar ga ik dan lekker voor zitten'

Swart pleit voor systeemwissel Ajax: 'Zo zeg, daar ga ik dan lekker voor zitten'

26-08-2021 10:55
114

Steven Berghuis, Antony, David Neres en binnenkort ook Mohamed Daramy: het is dringen op de rechtervleugel van Ajax. Volgens Sjaak Swart zou trainer Erik ten Hag een systeemwissel moeten overwegen.

"Ik vind drie spelers voor één positie eigenlijk te veel van het goede", zegt Mister Ajax in gesprek met Voetbal International. "Ik had eigenlijk verwacht dat Neres al weg zou zijn. Ik heb begrepen dat ze daar in Amsterdam ook wel een beetje op rekenen. Als hij toch blijft mag je in de Eredivisie best wat creatiever gaan denken."

Als het aan Swart ligt, gooit Ten Hag het op de aanval. "In onze tijd speelden we vaker met vier aanvallers. Zet Tadic naast Haller en dan twee vleugels. Tegenstanders van het kaliber NEC en RKC weten niet wat hen overkomt. Ajax moet in Nederland gewoon 3-3-4 gaan spelen. Zo zeg, daar ga ik dan wel even lekker voor zitten."

Door de olympische deelname van Antony is Berghuis een vaste waarde in de eerste weken van het seizoen, maar het is de vraag hoe lang de Braziliaan nog genoegen neemt met een rol als bankzitter. "Ik zou het niet gek vinden als hij nu eerst even als wissel begint. Zijn kansen komen vanzelf", aldus Swart over Antony.