Rangnick licht opvallende United-breuk toe: 'Besloten contract te verscheuren'

30-05-2022 13:50
16

Ralf Rangnick heeft zijn opvallende breuk met Manchester United toegelicht. Met de komst van opvolger Erik ten Hag lijkt zijn vertrek niets te maken te hebben.

Manchester United maakte zondag bekend dat Rangnick per direct is vertrokken. Hij zou na zijn interim-periode als manager van de Engelse grootmacht een adviserende rol op zich nemen, maar daar komt het niet van. Het statement liet ruimte voor speculatie: mogelijk zou Ten Hag geen prijs stellen op de aanwezigheid van de Duitser.

De vork zit echter anders in de steel, verduidelijkt Rangnick. "Na de laatste wedstrijd tegen Crystal Palace (1-0 verlies, red.), nu een week geleden, heb ik een aantal gesprekken gevoerd met het bestuur van Manchester United", laat hij weten.

"De laatste dagen zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor Manchester United, maar met name voor mij, beter is om me te focussen op mijn nieuwe taak als bondscoach van Oostenrijk. Daarom hebben we in goed overleg besloten om mijn contract als adviseur van de club te verscheuren", besluit Rangnick, die afscheid neemt met het laagste winstpercentage als manager van Man United ooit (42 procent).