Heitinga wil ijzersterk Ajax zien: 'We moeten bijna perfecte wedstrijd spelen'

15-02-2023 15:42 Laatste update: 16:16
102

John Heitinga denkt dat Ajax ijzersterk voor de dag moet komen om Union Berlin te kunnen verslaan. De trainer van de Amsterdammers denkt dat de Duitse ploeg vooral tot last kan zijn in de standaardsituaties en omschakeling.

"Een heel sterk collectief", vertelt Heitinga op een persconferentie over de tegenstander van donderdag. "Als je ziet waar ze staan op die tweede plek in de Bundesliga, dat is indrukwekkend wat ze laten zien. Ze vechten voor elkaar en strijden tot de laatste minuut. In omschakeling en standaardsituaties kunnen ze ons pijn doen. Wij moeten de concentratie en discipline hebben en wij zullen bijna de perfecte wedstrijd moeten spelen, omdat ze zo sterk zijn in die omschakeling."

Voor Heitinga wordt het als trainer zijn Europese debuut in de Johan Cruijff Arena en daar hoopt hij gebruik van te kunnen maken. "De energie die er met internationale wedstrijden is, dat is iets heel speciaals. Dan komt er iets extra’s los en dat willen we morgen bewerkstelligen. In ons huis moeten we een band hebben met die fans en er alles aan doen om die orkaan van geluid te gaan creëren."

Heitinga deelde ook nog een aantal complimenten uit aan zijn pupil Mohammed Kudus. Toch verwacht hij ook nog ontwikkelingen bij de Ghanees. "Bij Kudus zit er nog heel veel rek in. Individuele kwaliteiten en zeker voor onze speelwijze. Hij moet het elftal naar een hoger plan tillen. Zo vreselijk goed in de kleine ruimte. Ik denk dat we blij zijn dat dat soort jongens in de Johan Cruijff Arena spelen."