Ajax-aankoop doet grootse belofte: 'Nog geen vijftig procent van potentie getoond'

13-11-2023 09:10 Laatste update: 09:52
73

Chuba Akpom heeft nog veel meer in zijn mars dan wat hij tot nu toe heeft laten zien bij Ajax. Dat vertelt de zomeraanwinst van de Amsterdammers na afloop van de wedstrijd tegen Almere City. De Engelsman speelt volgens zichzelf nog niet op de helft van zijn eigen kunnen.

"Je moet je focussen op de dingen waar je invloed op hebt, de rest is alleen maar afleiding", poneert Akpom op de persconferentie na het gelijkspel in Almere. "Ik denk alleen maar aan het helpen van dit team als ik het veld in kom. Dit gevoel doet me wel denken aan vorig seizoen. Ik heb nog niet eens vijftig procent van mijn potentie laten zien bij Ajax. Ik draai nu warm en weet zeker dat ik hier een succes kan worden."

Mocht Akpom eenzelfde gevoel hebben als vorig seizoen, dan is dat een goed teken voor Ajax. Vorig jaar maakte de spits 29 goals in het shirt van Middlesbrough en werd hij topscorer van het Championship. Akpom moest tegen Almere wel weer op de bank plaatsnemen bij de aftrap, aangezien Georges Mikautadze de voorkeur kreeg van trainer John van 't Schip.