'Premier League-paniek kan Ajax helpen om hoofdprijs voor Akpom te pakken'

31 januari - 23:35
56

Ajax gaat Chuba Akpom vermoedelijk alleen kwijtraken als een Premier League-club op de laatste dag van de transferperiode in paniek raakt. Die conclusie wordt getrokken in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

De situatie is duidelijk: belangstelling voor Akpom is er genoeg, maar geïnteresseerde clubs willen de Engelse aanvaller alleen huren. Daar staat Ajax niet voor open. Sterker nog, de Amsterdammers hebben een prijskaartje van vijftien tot twintig miljoen euro om zijn nek gehangen. "Meer dan afgelopen zomer werd betaald", wordt in #DoneDeal gerefereerd aan de 12,3 miljoen euro die Ajax overmaakte naar Middlesbrough.

Mogelijk ontstaat er nog een uitweg, speculeert Ruben Winkels. "Gelukkig is er nog een midweekse Premier League-speelronde. Als een geïnteresseerde club niet scoort, kan de paniek nog weleens uitbreken. Everton maakte bijvoorbeeld dinsdagavond geen goal tegen Fulham... Misschien zit daar wel een onrustige trainer die op de deur klopt bij de directeur en zegt: ik heb goals nodig."

#DoneDeal gaat LIVE: donderdag om 10.00 uur en 16.00 uur praten we je op YouTube live bij over het laatste transfernieuws op Deadline Day!