Man City blameert zich in eigen huis, Chelsea met Ziyech in de basis wint

30-10-2021 17:54 Laatste update: 19:33
25

Manchester City heeft kostbare punten laten liggen. De ploeg van Pep Guardiola verloor in eigen huis van nummer dertien Crystal Palace. Liverpool kwam op het eigen Anfield ook niet langs Brighton & Hove Albion. Van Dijk en co. gaven een 2-0 voorsprong uit handen.

Manchester City - Crystal Palace (0-2)
In het Etihad Stadium is Manchester City er niet in geslaagd de ongeslagen reeks door te zetten. Sinds halverwege augustus werd er niet meer verloren in de competitie, maar Wilfried Zaha maakt een eind aan die status. De aanvalsleider van Crystal Palace tekende al vroeg in de wedstrijd voor de eerste treffer van de wedstrijd.

De Ivoriaan maakte dankbaar gebruik van een slippertje van Aymeric Laporte, die deze middag sowieso snel wil vergeten. In de blessuretijd van de eerste helft liep de centrale verdediger tegen een rode kaart aan, nadat hij Zaha naar de grond trok. Met tien man kwam Manchester City de achterstand niet meer te boven. Conor Gallagher strooide in de 88ste minuut nog extra zout in de wonden. The Citizens zakken door de nederlaag naar de derde plaats op de ranglijst.

Liverpool - Brighton & Hove Albion (2-2)
Na een klein halfuur leek alles in kannen en kruiken voor Liverpool, toen Jordan Henderson en Sadio Mané al voor een comfortabele 2-0 voorsprong hadden gezorgd. Niets bleek minder waar. Met Joël Veltman in de basis kwam de Zuid-Engelse ploeg via Enock Mwepu en Leandro Trossard knap terug op Anfield. Liverpool drong aan, maar doelpunten vielen er niet.

Bij de bezoekers speelde Veltman het gehele duel mee. Aan de kant van Liverpool stond Virgil van Dijk ook de hele wedstrijd binnen de lijnen.

Newcastle United - Chelsea (0-3)
Het duurde even, maar toen de motor eenmaal op gang was, liep Chelsea snel uit. Met Hakim Ziyech in de basis kwam de wedstrijd in Noord-Engeland maar moeizaam los, waardoor een 0-0 ruststand niet geheel onlogisch was. Na de thee kwamen The Blues beduidend anders voor de dag.

Zuur voor Ziyech: in minuut 65 werd hij naar de kant gehaald en nog geen halve minuut later viel de openingstreffer. Reece James scoorde zowel de eerste als tweede treffer voor de bezoekende ploeg. Jorginho deed met een strafschop nog een duit in het zakje. Door de overwinning verstevigt Chelsea de koppositie en bedraagt het gat tot naaste belager Liverpool drie punten.