Derby van Rotterdam krijgt tóch winnaar: Dessers redt Feyenoord in blessuretijd

31-10-2021 14:05 Laatste update: 14:55
339

Lang leek de stadsderby tussen Sparta en Feyenoord uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar Cyriel Dessers had andere plannen. De Belgische invaller bezorgde de bezoekers uit Rotterdam-Zuid in de blessuretijd de drie punten: 0-1.

Feyenoord en Sparta begonnen afwachtend op Het Kasteel en dat bleek de opmaat voor een povere wedstrijd, waarin beide ploegen nooit de schroom van zich af wisten te gooien. Veelzeggend: na een klein half uur was er nog niet één keer op doel geschoten.

Bryan Smeets loste het eerste schot op doel, maar de bal was een makkelijke prooi voor doelman Justin Bijlow. Aan de andere kant kreeg Feyenoord kansen via Alireza Jahanbakhsh, maar de Iraniër, die ten koste van Fredrik Aursnes, terugkeerde in de basiself, vond Sparta-keeper Maduka Okoye twee keer op zijn weg.

Na rust kreeg Feyenoord aanvankelijk nog maar één grote kans: Bryan Linssen hielp die echter om zeep. Weer was Okoye de sta-in-de-weg. Na ruim een uur spelen werden Linssen en Bryan Linssen naar de kant gehaald door trainer Arne Slot. Voor Linssen kwam Dessers.

Veel leek het allemaal niet uit te halen en Sparta was zelfs nog het dichtst bij een goal met een fraaie pegel van Sven Mijnans. In de 92ste minuut kwam er alsnog een winnaar: Dessers schoot Feyenoord naar de drie punten tegen Sparta, dat nu in reëele degradatiezorgen verkeert.