Kabinet krijgt sneer na nieuwe maatregelen: 'Helemaal nergens op gebaseerd'

Kabinet krijgt sneer na nieuwe maatregelen: 'Helemaal nergens op gebaseerd'

12-11-2021 19:30
90

FC Groningen heeft ontstemd gereageerd op het besluit van de overheid om de stadions de komende weken niet toegankelijk te maken voor het publiek. Algemeen directeur Wouter Gudde snapt er nog maar weinig van.

"Ik kan het beleid totaal niet meer volgen", zegt Gudde tegen RTV Noord. "Aan de ene kant ben je heel verrast en verbaasd dat het gebeurt, maar aan de andere kant is er de laatste maanden al totaal geen lijn meer te ontdekken in het beleid van de overheid. Dan past deze maatregel wel weer. Het lijkt echt helemaal nergens op gebaseerd, want alle cijfers spreken in het voordeel van de evenementen."

De KNVB stelde al dat de stadions geen besmettingshaarden zijn. Gudde haalt ook dat argument aan. "Heel raar dat je dit als overheid dan alsnog gaat verbieden. Ik vind het echt volkomen onlogisch. De voetballerij is misschien wel het meest veilige evenement, het is echt niet meer te volgen."

De overheid maakte vrijdag bekend dat er de komende drie weken strenge maatregelen genomen worden om de cijfers omlaag te krijgen.