Gerbrands maakt statement namens PSV: 'Dát is onze argumentatie'

Gerbrands maakt statement namens PSV: 'Dát is onze argumentatie'

16-11-2021 16:10
177

Als het aan PSV ligt, wordt er de komende drie weken niet gevoetbald in de Eredivisie. Algemeen directeur Toon Gerbrands laat weten dat de Eindhovenaren aandringen op het uitstellen van de wedstrijden.

"Wij willen dat ze worden uitgesteld. Daar hebben we twee argumenten voor. Eén is de supporters en de sponsoren. Die hebben ons vorig jaar op een ongelooflijk goede manier geholpen. Wij zullen er alles aan doen om met hen samen op te trekken, zodat ze zo veel mogelijk duels van PSV kunnen bekijken. Het tweede is gewoon financieel. Je gooit elke wedstrijd een miljoen euro weg", zegt Gerbrands bij PSV TV.

De PSV-directeur baalt van de gang van zaken. "We moeten het zelf weer op gaan lossen. Dat is gewoon sneu geld, terwijl je er zelf niet veel aan kunt doen. Het uitstellen van wedstrijden zou betekenen dat de overheid ons ook niets hoeft te compenseren. En het geeft supporters de kans om mooie wedstrijden van PSV te zien. Dát is onze argumentatie."

De boodschap van Gerbrands lijkt niet op een verrassend moment te komen. Het Algemeen Dagblad meldde dinsdagmiddag dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vermoedelijk worden voortgezet. Veel zou wel afhangen van een financiële regeling met de overheid. Vrijdag maakten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong bekend dat er zeker drie weken geen publiek welkom is in de stadions.