Aboutaleb wijst naar hooligans Feyenoord en andere clubs: 'Alleen om te rellen'

Aboutaleb wijst naar hooligans Feyenoord en andere clubs: 'Alleen om te rellen'

20-11-2021 11:52 Laatste update: 11:54
287

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft vrijdagavond tijdens een persconferentie aangegeven dat de rellen in de stad mede veroorzaakt werden door voetbalhooligans. Er werden er volgens Aboutaleb een aantal herkend van Feyenoord, maar ook van andere clubs uit Nederland.

"De driehoek (politie, Openbaar Ministerie en lokale overheid, red.) was de afgelopen dagen op de hoogte van het feit dat er enkele tientallen mensen op de Coolsingel te verwachten waren", zo begint Aboutaleb op de persconferentie. "Die wilden een statement komen maken tegen het coronabeleid. De afspraak was dat wij daar de ruimte voor zouden bieden, al was het niet een formeel aangemelde demonstratie."

Al snel liet het echter volledig uit de hand. Zo werd er onder meer een politieauto in brand gestoken en werd de politie bekogeld met zwaar vuurwerk. "Helaas moest de politie vrij snel de conclusie trekken dat een groot gedeelte van de mensen die daar stonden niets vredigs meebrachten. Ze waren er alleen op uit om te rellen."

Een gedeelte van de rellende menigte bestond volgens Aboutaleb uit hooligans. "Het beeld is dat het niet allemaal Rotterdammers zijn. De politie herkende er wel een paar, waaronder een paar mensen uit de harde kern van Feyenoord. Maar er werden ook mensen waargenomen die horen bij andere voetbalclubs", zo sluit de burgemeester af.