Heracles heeft meer geluk met paal en lat dan Fortuna en wint na nare week

Heracles heeft meer geluk met paal en lat dan Fortuna en wint na nare week

20-11-2021 22:54 Laatste update: 22:57
27

Heracles Almelo heeft na een nare week – overschaduwd door het nieuws van Rai Vloet – een meer dan welkome thuiszege op Fortuna Sittard geboekt. De nummers dertien en zeventien stonden bij aanvang slechts twee punten van elkaar af, maar Heracles heeft na een 3-1 overwinning weer afstand kunnen nemen van de degradatiezone.

De start van beide teams mocht er zijn: binnen tien minuten stond er al een 1-1 stand op de borden. Ismail Azzaoui verraste Yanick van Osch met een schuiver van afstand en Zian Flemming strafte een taxatiefout van de uitgekomen Janis Blaswich af. Blaswich leek bijna nóg een tegentreffer weg te geven, maar Tijjani Noslin raakte de lat.

De eerste helft werd tijdelijk onderbroken nadat enkele bezoekers het stadion binnen wisten te dringen. Na een half uur spelen was het opnieuw Heracles dat toesloeg. Azzaoui kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten, aarzelde niet en schoot via de lat zijn tweede van de avond binnen: 2-1. Blaswich voorkwam even later dat Fortuna weer snel op gelijke hoogte kwam, door ditmaal krachtig op te treden bij een inzet van Noslin.

Na rust maakten beide teams er niet bepaald een spektakel van, totdat Kaj Sierhuis de wedstrijd vanuit het niets uit het slot gooide. Een vrije trap van grote afstand sloeg via de paal achter Van Osch: 3-1. Fortuna probeerde nog terug te komen, maar kwam stootkracht tekort én had opnieuw pech met het aluminium. Flemming rook aan zijn tweede treffer van de avond, maar zijn pegel eindigde tegen de lat. Van Osch voorkwam dat de schade nog groter werd, door te redden na een fraaie solo van Delano Burgzorg.

Heracles stoomt op naar plek twaalf, Fortuna blijft voorlaatste en moet afwachten of PEC Zwolle zondag tegen Feyenoord in kan lopen. Zowel Heracles als Fortuna heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed, tegen respectievelijk Feyenoord en AZ.