Vitesse moest zelf contact zoeken met UEFA: 'Hadden meer duidelijkheid verwacht'

Vitesse moest zelf contact zoeken met UEFA: 'Hadden meer duidelijkheid verwacht'

09-12-2021 20:18
16

Vitesse-directeur Pascal van Wijk heeft tegenover ESPN verteld over de moeizaam verlopen communicatie met de UEFA. Pouleconcurrent Tottenham Hotspur zal donderdagavond niet in actie komen tegen Stade Rennes, vanwege een corona-uitbraak bij de Noord-Londenaren, maar Vitesse moet wel spelen, hoewel het dat niet expliciet te horen had gekregen van de UEFA.

Vitesse bleef tot vlak voor de aftrap in onzekerheid. "Vanuit de UEFA hadden wij vanochtend (donderdag, red.) uiteindelijk meer duidelijkheid verwacht. Als ze zeggen: wij willen dat jullie gaan spelen. Dan kunnen we daartegen ageren en dan hadden wij ook meer tijd gehad om daar inhoudelijk op te reageren", aldus Van Wijk.

Uiteindelijk moesten de Arnhemmers zelf op onderzoek uit en contact leggen met de EUropese voetbalbond. "Doordat er geen bericht is gekomen, hebben we ook in ons statement gezegd: dan gaan we ervan uit dat er gespeeld wordt. Omdat dit maar niet kwam, zijn wij maar contact gaan zoeken, op alle mogelijke manieren. Er is altijd een delegate hier, daar hebben we ook veel contact mee. Met de UEFA zelf hebben wij gemaild. En op de een of andere manier durven ze niet te zeggen: joh, wij vinden dat je dit of dat moeten doen."

Dat Tottenham niet genoeg spelers heeft om een representatief elftal op de been te brengen, durft Van Wijk niet te betwijfelen. "Er is een heel pak papier van Tottenham naar de UEFA gestuurd en dat wordt beoordeeld. Er is een A-lijst van 25 spelers, plus nog elf personen op de B-lijst. Daar kunnen wij niet in kijken, daar mogen wij ook niet over oordelen. En dat gaan we ook niet doen", stelt Van Wijk. "Natuurlijk hebben wij er wel een bepaalde visie op, maar wij moeten gewoon vertrouwen op de professionaliteit van de UEFA, die op basis van die stukken heeft gezegd: de wedstrijd gaat niet door."