'PSV reist met twintigkoppige selectie naar Nijmegen, NEC heeft ook weinig opties'

'PSV reist met twintigkoppige selectie naar Nijmegen, NEC heeft ook weinig opties'

10-12-2021 15:54
50

PSV verwacht zondag met twintig man af te reizen naar Nijmegen voor het competitieduel met NEC. Dat heeft Roger Schmidt vrijdag gezegd op een persconferentie. Een drietal spelers is niet fit genoeg om mee te spelen.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Noni Madueke, Davy Pröpper en Maxi Romero in ieder geval niet van de partij zijn in het Goffertstadion. Laatstgenoemde traint weer met de PSV-selectie mee, maar is nog niet fit genoeg om minuten te maken. Dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren, net als de blessure van Pröpper. Ook die is op de weg terug.

Wanneer Madueke weer hersteld is, is nog niet duidelijk. De Engelse aanvaller was net teruggekeerd van een hamstringblessure, maar raakte afgelopen donderdagavond in het met 3-0 verloren Europa League-duel met Real Sociedad wederom aan diezelfde hamstring geblesseerd.

De personele problemen bij NEC zijn ook groot. Trainer Rogier Meijer kan niet beschikken over Pedro Ruiz en Jonathan Okita en ook de aanwezigheid van Ali Akman is een vraagteken. Elayis Tavsan en Magnus Mattsson zijn derhalve de enige twee aanvallers die Meijer tot zijn beschikking heeft. Ook captain Édgar Barreto is niet van de partij en stopper Iván Márquez is geschorst.