Brobbey neemt afscheid van Leipzig en lijkt op weg terug naar Ajax

Brobbey neemt afscheid van Leipzig en lijkt op weg terug naar Ajax

20-12-2021 12:30 Laatste update: 12:59
275

Brian Brobbey lijkt op weg terug naar Ajax. De club is in verregaande onderhandeling met RB Leipzig over het huren van de spits, zeggen bronnen tegen VoetbalPrimeur. Brobbey heeft al afscheid genomen van zijn ploeggenoten.

Brobbey’s wens is al een tijdje duidelijk: hij wil terug naar Ajax. Bij Leipzig komt hij niet aan de bak en daarom is een verhuur voor alle partijen het beste. De club staat daar ook voor open, al was het even afwachten wat de nieuwe trainer Domenico Tedesco wilde. Ook hij heeft groen licht gegeven.

Ajax polste eerst bij zaakwaarnemer Mino Raiola en heeft zich vervolgens bij Leipzig gemeld om Brobbey te huren. De Duitse club verkocht Ajax aanvankelijk een 'nee' en wekte de indruk Brobbey te willen houden, inmiddels zijn beide partijen dichterbij elkaar gekomen. Helemaal rond is het nog niet, maar een akkoord wordt volgens bronnen wel op korte termijn verwacht. Leipzig wil Brobbey verhuren zodat hij bij Ajax meer aan spelen toe kan komen en zijn transferwaarde behoudt. Brobbey heeft bij de Bundesliga-club nog een contract tot 2025.

Brobbey was bij Ajax geen eerste spits en koos mede daarom voor een vertrek naar Leipzig, maar het Duitse avontuur pakte niet goed uit. Brobbey kwam tot 124 speelminuten, uitgesmeerd over negen wedstrijden. Extra pijnlijk was zijn wissel na 43 minuten tegen Bayer Leverkusen. Brobbey reageerde woedend en daarmee werd nog maar eens duidelijk dat een vertrek het beste is.

Met Brobbey heeft Ajax de spits die het wilde. Sébastien Haller gaat mogelijk met Ivoorkust naar de Afrika Cup en Ajax durft de cruciale wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV (beiden uit) niet in te gaan met alleen Danilo als spits.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)