Buijs loopt leeg bij ESPN: 'Wat is er met die mensen aan de hand, joh?'

Buijs loopt leeg bij ESPN: 'Wat is er met die mensen aan de hand, joh?'

21-12-2021 23:48
77

Danny Buijs wilde er weinig over zeggen toen de arbitrage ter sprake kwam, maar kon zich toch niet inhouden. De trainer van FC Groningen kreeg na twaalf minuten spelen een gele kaart tegen AZ vanwege commentaar op de leiding.

Onterecht, vindt Buijs. ESPN vroeg hem na afloop naar de situatie en Buijs wilde eerst weinig kwijt, maar liep vervolgens leeg. "Laat ik daar maar niet te veel over zeggen, want dadelijk heb je weer een tuchtcommissie die aan je broek hangt."

"Die vierde officials, dat is echt om te huilen. Met wat voor intentie komen die mensen naar de wedstrijd, joh? Je moet toch begrijpen dat er een keer emotie is. Er is geen scheldwoord gevallen en dan staan die mensen meteen van: Buijs gele kaart, Buijs gele kaart.. En dan tegen de andere stafleden en zelfs tegen de dokter: moet je ook een gele kaart? Wat is er met die mensen aan de hand?", vraagt Buijs zich af.

"Ga lekker onder de kerstboom een oliebol eten en kom even tot rust. Als er nou gescholden wordt of wanneer je fysiek wordt aangeraakt, kan ik het begrijpen, maar meteen Buijs gele kaart...", zegt Buijs.