NEC sluit 2021 in het linkerrijtje af, dolend Willem II al 12 duels zonder zege

22-12-2021 20:39 Laatste update: 20:41
26

Willem II heeft het dramatische laatste kwartaal van 2021 op 'gepaste' wijze afgesloten, terwijl promovendus NEC halverwege het seizoen al bijna veilig is. De Tilburgers zijn er tegen NEC voor de twaalfde (!) keer op rij niet in geslaagd om een competitiewedstrijd te winnen: Magnus Mattsson schoot de gasten uit Nijmegen het linkerrijtje in.

NEC nam in de loop van de eerste helft het initiatief en kreeg via Jordy Bruijn en Elayis Tavsan kansjes, maar heel veel viel er niet te genieten in Tilburg. Het meest besproken moment van de eerste helft leek een tackle van Calvin Verdonk op de enkel van Ché Nunnely – die opmerkelijk genoeg onbestraft bleef – te worden, maar NEC brak de wedstrijd vlak voor rust alsnog open. Bruijn verzorgde de steekpass en Mattson rondde af: 0-1.

Na een uur spelen leken de gasten ook op 0-2 te komen. Timon Wellenreuther won echter het één-op-éénduel met Dirk Proper en Bruijn liet na om alsnog te scoren in de nastoot. Willem II-trainer Fred Grim gooide al zijn aanvallende troefkaarten op tafel en NEC moest in de slotfase achteruit. Dat leverde één dreigend moment via Nunnely op, maar de gelijkmaker hing geen moment serieus in de lucht.

In de laatste minuut kreeg de thuisploeg zelfs nog een rode kaart. Ulrik Jenssen – nota bene de enige niet- geblesseerde of -geschorste centrale verdediger – hield op de rand van het strafschopgebied de doorgebroken Tavsan vast en Willem II eindigde de wedstrijd met zijn tienen. In de score kwam geen verandering meer.

NEC duwt sc Heerenveen op doelsaldo naar plek tien en zal voor de jaarwisseling niet meer ingehaald worden. Willem II blijft voorlopig dertiende, maar zou in deze midweek nog bijgehaald kunnen worden door Heracles Almelo en RKC Waalwijk.