'Een transfer naar Nederland kwam voorbij: beste keuze die ik ooit heb gemaakt'

'Een transfer naar Nederland kwam voorbij: beste keuze die ik ooit heb gemaakt'

27-12-2021 15:34
25

Brad Jones zal voor altijd de keeper zijn die in 2017 kampioen werd met Feyenoord. De Australiër stond vijf seizoenen onder contract bij Liverpool, maar verliet Engeland in 2016 voor NEC en kreeg daar geen spijt van.

"Een transfer naar Nederland kwam voorbij en dat was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt", blikt Jones terug in een interview met de Liverpool Echo. "Ik ging daar spelen, bijna gratis. Geld kreeg ik amper, maar ik móést spelen, laten zien wat ik kon. Dat is precies wat er is gebeurd."

Achttien maanden na zijn verhuizing naar Nederland werd Jones landskampioen met Feyenoord. Met zeventien clean sheets had hij een groot aandeel in de titel. "Het was mooi geweest als er een van die bekende ESPN-documentaires van was gemaakt, want het was fenomenaal. Een ongelooflijk jaar, een ongelooflijke situatie."

"Feyenoord en Liverpool hebben veel gelijkenissen", aldus Jones. "De laatste landstitel was achttien jaar geleden en je kon zien dat de puzzelstukjes in elkaar begonnen te vallen. Het team had honger, de trainer had honger en we hadden Dirk Kuyt, die het voortouw nam. En dan het stadion... Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Het was geweldig."