Arsenal wordt op Nieuwjaarsdag tegen Man City gecoacht door een Nederlander

Arsenal wordt op Nieuwjaarsdag tegen Man City gecoacht door een Nederlander

31-12-2021 17:10
10

Arsenal zal op Nieuwjaarsdag in de thuiswedstrijd tegen Manchester City gecoacht worden door Albert Stuivenberg. De Nederlander neemt de honneurs waar omdat Mikel Arteta thuis zit met een coronabesmetting.

Arteta zal voor het eerst in zijn loopbaan als trainer een wedstrijd missen en daar ziet hij tegenop. Toch heeft hij alle vertrouwen in Stuivenberg. "Albert heeft de leiding en gaat er samen met de rest van de technische staf die beschikbaar is alles aan doen", zegt de manager van The Gunners op een persconferentie. "We zullen contact met elkaar hebben tijdens de wedstrijd, maar ik wil ze ook de mogelijkheid geven om zelf beslissingen te nemen tijdens de wedstrijd."

Stuivenberg kan bogen op ervaring als hoofdtrainer bij KRC Genk en Jong Oranje. Dat stemt Arteta hoopvol. "Ik heb hem een paar jaar geleden leren kennen, maar wist natuurlijk wel al wie hij was door zijn reputatie en de mensen met wie hij samenwerkte. We werken heel goed samen en hebben dezelfde overtuigingen, dezelfde visie op het spel. Hij is meer dan capabel en was eerder al hoofdtrainer, dus ik ben er gerust op."