PEC Zwolle heeft beet en lost spitsenprobleem op met komst gewenst doelwit

PEC Zwolle heeft beet en lost spitsenprobleem op met komst gewenst doelwit

03-01-2022 18:00 Laatste update: 18:50
28

Oussama Darfalou maakt het seizoen af bij PEC Zwolle. De hekkensluiter van de Eredivisie was naarstig op zoek naar doelpunten en had de Algerijn al een poosje op de korrel. 

Darfalou komt over van Vitesse, waar hij sinds 2018 speelde. Bij PEC Zwolle wordt de aanvalsleider herenigd met Dick Schreuder, die in Arnhem al zijn assistent-trainer was. In het Gelredome was Darfalou op een dood spoor beland, nadat Thomas Buitink, Daan Huisman, Nikolai Baden Frederiksen en Loïs Openda de voorkeur kregen in de punt van de aanval.

Bij PEC wacht de Algerijn de loodzware taak om de ploeg voor degradatie te behoeden. De Zwollenaren scoorden dit seizoen pas negen keer en kunnen de goals van Darfalou goed gebruiken. Dat hij scoort is geen zekerheid: namens Vitesse was hij in de eerste seizoenshelft één keer trefzeker.

Voor de hoofdrolspeler zelf was een overstap naar PEC de beste optie. "Ik kan heel kort zijn: ik wil voetballen en doelpunten maken. Bij Vitesse is er dit seizoen niet ieder weekend uitzicht op speeltijd voor mij", aldus Darfalou op de clubsite van PEC. Technisch directeur Mike Willems weet wat hij met de spits in huis haalt. "Wij zijn unaniem overtuigd van zijn kwaliteiten."