Arnesen en Feyenoord verliezen Veerman-strijd: 'Hij zegt: ik heb niets gehoord'

Arnesen en Feyenoord verliezen Veerman-strijd: 'Hij zegt: ik heb niets gehoord'

04-01-2022 17:56 Laatste update: 18:06
187

Joey Veerman is hard op weg naar PSV en dat betekent dat Feyenoord mis heeft gegrepen. Technisch directeur Frank Arnesen was bereid om relatief ver te gaan en heeft zich verbaasd over het gebrek aan respons van sc Heerenveen-directeur Ferry de Haan en het kamp-Veerman, meldt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam.

Veerman speelde vlak voor de feestdagen met Heerenveen tegen Feyenoord, dat vervolgens werk besloot te maken van de Volendammer. "Eerst met een bod: nou ja, je kunt het altijd proberen, zo'n idee. Daarna had Arnesen wat financiële armslag gekregen, dat ging natuurlijk ook niet vanzelf, daar moeten ze bij Feyenoord allemaal trucs voor uithalen, dan hebben ze weer wat cash", aldus Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International. Naar verluidt had Feyenoord maximaal vier miljoen euro over voor Veerman.

Arnesen nam vervolgens contact op met Heerenveen-collega De Haan, oud-speler van Feyenoord en tot voor kort werkzaam bij stadgenoot Excelsior. "Leuk dat je belt, we zullen dit bod in overweging nemen. Maar intussen meldde ook PSV zich, die hadden dringend een middenvelder nodig. En je weet het: PSV is nog steeds rijker dan Feyenoord."

PSV meldde zich maandagavond laat en kwam al snel tot een akkoord met Heerenveen. Krabbendam had vervolgens een verbaasde Arnesen aan de telefoon. "Ik zeg: hoe zit dat nou? Hij zegt: ja, ik heb helemaal niets gehoord, ik ben niet afgebeld. Niet door die agent van Veerman en niet door Heerenveen. Wij hebben morgen (dinsdag, red.) een afspraak staan met Heerenveen, dus ik wacht het maar gewoon af", aldus de journalist. "Hij had het niet verwacht van Ferry de Haan, dat het zo zou gaan. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een andere club en als Heerenveen met PSV tot een akkoord komen, maar het is wel netjes dat je Feyenoord daarvan op de hoogte brengt. Arnesen was wel teleurgesteld, hij had er echt zijn best voor gedaan."