De Mos hinkt op twee gedachten na PSV-transfer Veerman: 'Dat is de vraag'

De Mos hinkt op twee gedachten na PSV-transfer Veerman: 'Dat is de vraag'

06-01-2022 11:24
53

Aad de Mos ziet Joey Veerman in eerste instantie vooral als breedteversterking voor PSV. De middenvelder is niet beter dan Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez, denkt de analist. Robert Molenaar, zijn oude trainer bij FC Volendam, is optimistischer.

De Mos is sceptisch over de PSV-transfer van Veerman. "Het is de vraag of hij zijn ontwikkeling kan doorzetten of dat hij blijft steken op het niveau van de subtop", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Hij heeft in potentie de kwaliteiten, maar of hij mee kan in het tempo en de handelingssnelheid, dat is afwachten."

'Nederlands elftal'
Molenaar werkte tussen 2015 en 2017 met Veerman bij Volendam. "Dit is een stap zoals het hoort te zijn. Af en toe spreken we elkaar via de telefoon en dan kwamen ook geïnteresseerde buitenlandse clubs uit Engeland of Italië naar voren. Alleen dan bestaat het gevaar dat als je niet presteert dat je buiten beeld raakt", vertelt hij aan NH.

"Nu feliciteerde ik hem via de app, want dit is het traject dat je wilt doorlopen en als hij zich zo blijft door ontwikkelen, dan komt het Nederlands elftal ook in beeld", aldus Molenaar. "Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in Joey."