'NEC houdt het alsnog voor gezien in Spanje en wil donderdagavond nog terug'

'NEC houdt het alsnog voor gezien in Spanje en wil donderdagavond nog terug'

06-01-2022 13:13
7

NEC heeft alsnog drastische maatregelen genomen tijdens zijn verblijf in Spanje. Aanvankelijk werd besloten om alleen de meegereisde pers niet meer toe te laten tijdens de trainingen in Alhaurín El Grande, maar nu gaan de Nijmegenaren alsnog eerder terug naar huis, meldt Omroep Gelderland.

Volgens het medium wil men donderdagavond nog op het vliegtuig stappen en zijn de voorbereidingen voor de terugreis al in volle gang. De geplande oefenwedstrijd tegen Hamburger SV van vrijdag gaat ook al niet door. Waarom NEC aanvankelijk besloot om in Spanje te blijven en later tóch weer terug wilde keren naar Nederland, is bij Omroep Gelderland niet bekend. De club benadrukt in elk geval nog steeds dat er geen sprake is van positieve tests.

NEC is lang niet de enige Eredivisie-club die zijn winterse plannen in het water heeft zien vallen. Ajax moest voortijdig terugkeren uit Portugal, terwijl PSV helemaal niet af kon reizen naar Spanje, sc Heerenveen zijn reis naar Apeldoorn heeft moeten schrappen en Heracles Almelo noodgedwongen twee oefenwedstrijden uit de planning heeft gehaald.