Kwakman: 'Slot is helemaal gek van hem, had Veerman graag onder hem gezien'

Kwakman: 'Slot is helemaal gek van hem, had Veerman graag onder hem gezien'

07-01-2022 07:04
39

Kees Kwakman had verwacht dat Joey Veerman de overstap zou maken naar Feyenoord, maar PSV zat de titelconcurrent dwars. De ESPN-analist erkent dat de 23-jarige middenvelder in Eindhoven aan zijn verdedigende kwaliteiten moet werken.

"Ik denk dat hij vorige week zelf ook nog dacht dat het Feyenoord zou worden", stelt Kwakman, die net als Veerman uit Volendam komt, bij Voetbalpraat. "Opeens kwam PSV. Volgens mij hebben ze afgelopen zomer wel gesproken, maar PSV koos uiteindelijk voor Pröpper. Bovendien vroeg Heerenveen in de zomer nog een fors bedrag, dus toen was de keuze snel gemaakt."

"Nu dacht ik het dat Feyenoord zou worden, maar PSV kwam plotseling", vervolgt Kwakman. "Natuurlijk had ik hem wel graag onder trainer Arne Slot willen zien. Maar als ik nu ook van hem hoor wat er bij PSV allemaal rondloopt aan mensen, materiaal en een trainer die met hem aan de slag gaat... Slot is wel helemaal gek van hem en echt een trainer die spelers beter maakt. Hij had denk ik ook de mindere punten van Veerman heel goed kunnen aanpakken."

Kwakman is het slechts ten dele eens met de kritiek op de spelmaker. "Iedereen schrijft en roept dat hij lui is. Dat is echt allemaal kletspraat. Hij loopt de meeste kilometers bij Heerenveen en hij heeft net zo veel balveroveringen als Edson Álvarez dit seizoen. Alleen moet hij beter verdedigen. Hij moet beter om zich heen kijken, beter communiceren en veel bewuster zijn van de momenten dát hij moet verdedigen. Daarin is hij veel te laconiek."

"Het heeft er niets mee te maken dat hij niet wil, hij kan het gewoon niet zo goed", verklaart Kwakman. "Daarmee moeten ze met hem aan de slag. Hij moet zich beter oriënteren zonder bal. Aan de bal hoef je hem niks meer te leren."