ED en VI: PSV neemt alvast stelling na eerste voorzichtige Sangaré-geruchten

ED en VI: PSV neemt alvast stelling na eerste voorzichtige Sangaré-geruchten

10-01-2022 10:54 Laatste update: 14:58
114

Ibrahim Sangaré heeft zijn laatste wedstrijd voor PSV nog niet gespeeld, maakt het Eindhovens Dagblad duidelijk. De Ivoriaan – momenteel actief op de Afrika Cup – is na een wisselvallige start van zijn PSV-avontuur uitgegroeid tot één van de steunpilaren in het Philips Stadion en dat is ook buiten Nederland niet onopgemerkt gebleven: van een winterse transfer zal echter geen sprake zijn.

Het ED noemt, in reactie op geruchten in de Britse boulevardpers, het kapitaalkrachtige Newcastle United als eventuele gegadigde, hoewel The Magpies zich nog niet formeel bij PSV gemeld hebben. Mocht dat alsnog gebeuren, dan zal PSV niet zomaar meewerken. Naast het ED meldt ook Voetbal International dat de Eindhovenaren niet mee willen werken aan een winters vertrek van Sangaré.

PSV trok vorig seizoen de portemonnee en haalde Sangaré voor zeven miljoen euro op bij het Franse Toulouse. Aangezien hij nog tot medio 2025 vastligt, is de kans groot dat hij met winst doorverkocht zal worden. Sangaré speelde dit seizoen 27 wedstrijden in clubverband, maar zal de komende wedstrijden tegen FC Groningen, Telstar (KNVB Beker) en waarschijnlijk ook Ajax moeten missen.