TC/Tubantia: uit beeld verdwenen Brenet mogelijk terug naar Nederland

TC/Tubantia: uit beeld verdwenen Brenet mogelijk terug naar Nederland

31-01-2022 09:28 Laatste update: 09:35
9

De uit beeld verdwenen Joshua Brenet keert mogelijk vlak voor de transferdeadline terug in de Eredivisie. Volgens TC/Tubantia is de naam van de back gevallen in de Grolsch Veste.

Brenet debuteerde eind 2012 bij PSV, werd drie keer landskampioen met de Eindhovenaren en maakte in 2018 een toptransfer naar het Duitse Hoffenheim. Daar speelt hij inmiddels in het tweede elftal: zijn laatste optreden in de hoofdmacht dateert van september 2020, kort nadat hij al eens bij Vitesse was gestald. Die huurtransfer kwam overigens ook vlak voor de winterse deadline van de grond, maar zijn Arnhemse avontuur bleef door de uitbraak van het coronavirus beperkt tot vier wedstrijden.

Nu maakt TC/Tubantia dus melding van een mogelijke last minute-transfer naar FC Twente. De nummer vier uit de Eredivisie staat op het punt om Jayden Oosterwolde aan het Italiaanse Parma te verkopen: in dat geval kan Brenet de nieuwe concurrent van linksback Gijs Smal worden. De geboren Kerkradenaar kan ook als rechtsback uit de voeten, maar op die positie heeft FC Twente Giovanni Troupée en de jonge Luca Everink al. Overigens werd ook Kenneth Paal gelinkt aan FC Twente, maar het is nog maar zeer de vraag of de PEC Zwolle-linksback haalbaar is.