'Overmars en Levy komen er wel, persoonlijke eisen Bergwijn zijn probleem'

'Overmars en Levy komen er wel, persoonlijke eisen Bergwijn zijn probleem'

31-01-2022 14:20 Laatste update: 15:12
122

Ajax is al wekenlang bezig met Steven Bergwijn, maar het heeft er vooralsnog alle schijn van dat die transfer voor 1 februari niet meer rond komt. Volgens Telegraaf-journalist Valentijn Driessen ligt dat niet aan het te betalen transferbedrag, maar aan de salariseisen van Bergwijn.

De Telegraaf deelde zaterdagochtend de laatste stand van zaken. Ajax wilde aanvankelijk maximaal achttien miljoen euro betalen en Tottenham zette in op dertig miljoen, maar het verschil tussen vraag en aanbod daalde vervolgens naar drie miljoen euro. "Er is nog geen definitieve streep doorheen. Volgens mij komen Marc Overmars en Daniel Levy, de eigenaar van Tottenham Hotspur er wel uit, op een of andere manier. Die willen 25 miljoen en het is een eenmalige uitgave. Maar het probleem is misschien toch wel meer de persoonlijke eisen van Bergwijn", aldus Driessen in het VI Vandaag-item Koffie Met Valentijn.

De ochtendkrant wist in een eerder stadium te melden dat Bergwijn zes miljoen euro netto zou verdienen in Noord-Londen. "Als die er niet op achteruit wil gaan, dan wordt het een heel moeilijk verhaal voor Ajax", aldus Driessen. "Dat is dan het totale financiële plaatje dat dan op tafel moet komen, als je hem voor vier of vijf jaar contracteert. En volgens mij betalen ze bij Ajax die salarissen niet."