'Vitesse weerstaat Feyenoord, PSV, Atalanta, Napoli, Benfica, Sporting en Rangers'

'Vitesse weerstaat Feyenoord, PSV, Atalanta, Napoli, Benfica, Sporting en Rangers'

01-02-2022 12:15 Laatste update: 12:30
62

Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi lopen aan het einde van het seizoen gratis de deur uit bij Vitesse. De Arnhemse club wilde de twee uitblinkers niet kwijt en wist interesse uit heel Europa te weerstaan.

Volgens de Gelderlander zijn 'de mooiste club voorbijgekomen' voor Bazoer en Doekhi. De interesse van Feyenoord in Bazoer was bekend, terwijl ook PSV in de markt was. Benfica en Sporting Portugal overwogen de oud-speler van Ajax, VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht terug te halen naar Portugal.

Ook voor Doekhi was er veel belangstelling. De Gelderlander noemt Atalanta Bergamo, Napoli en het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. Vitesse besloot alles af te houden, omdat de ploeg van trainer Thomas Letsch nog actief is op drie fronten (Eredivisie, KNVB Beker en Conference League).

Nadeel is dat Bazoer en Doekhi door hun aflopende contract aan het einde van het seizoen gratis de deur uitlopen. Vitesse hoopt de misgelopen miljoenen te compenseren met successen in Europa en het veiligstellen van een Europees ticket via de competitie of beker.