Feyenoord benaderde 'echte Ajax-jongen' Eriksen: 'Ik heb zijn vader gebeld'

Feyenoord benaderde 'echte Ajax-jongen' Eriksen: 'Ik heb zijn vader gebeld'

02-02-2022 22:25
118

Frank Arnesen heeft een poginkje gewaagd om Christian Eriksen naar Feyenoord te halen. De directeur van de Stadionclub belde naar eigen zeggen met de vader van Eriksen, maar een overstap naar Rotterdam 'lag op voorhand al moeilijk'.

Na zijn vertrek bij Internazionale was Eriksen transfervrij. De Deen kon op veel interesse rekenen, zo ook van landgenoot Arnesen en Feyenoord. "Ik heb zijn vader gebeld", onthult de technisch directeur in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Maar vooral om er zeker van te zijn dat we geen buitenkans lieten lopen", verklaart Arnesen zijn poginkje om Eriksen naar Feyenoord te halen. De oud-middenvelder wist de 109-voudig international echter niet te overtuigen. "Maar dat lag op voorhand natuurlijk al moeilijk, hij is een echte Ajax-jongen."

Eriksen speelde tussen 2009 en 2013 bij Ajax. Recent liet de tweebenige creatieveling zijn gezicht weer zien op De Toekomst, toen hij een week zijn conditie op peil hield bij Jong Ajax. Inmiddels heeft Eriksen een contract getekend bij het Engelse Brentford.