Slot: 'Wat over mijn carrière wordt geschreven, komt niet overeen met realiteit'

Slot: 'Wat over mijn carrière wordt geschreven, komt niet overeen met realiteit'

18-02-2022 14:42
68

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft probeert zich zoveel mogelijk af te sluiten voor speculaties over zijn eigen toekomst. De afgelopen seizoen bij AZ opgepikte trainer ligt nog tot medio 2023 vast in Rotterdam-Zuid, maar wil nog niet kwijt of voor of na die termijn nog Feyenoord-trainer is .

Slot benadrukt echter dat hij een loyalere trainer is dan de buitenwereld wellicht zou vermoeden. "Als je mijn carrière een beetje hebt gevolgd: wat erover gezegd en geschreven wordt, komt helemaal niet overeen met de realiteit. Ik heb namelijk drie jaar bij Cambuur gewerkt (van 2014 tot 2017, red.), ik was van plan vier jaar bij AZ te werken, waarbij ik zelf meerdere malen heb aangegeven dat ik heel graag door had gewild, nog langer dan dat. Dat is er alleen om meerdere redenen niet van gekomen", stelt hij. "Waarbij mensen een gevoel hebben gekregen dat ik elke keer weer heel snel door wil. Maar drie jaar als trainer, vier jaar als trainer bij AZ, eigenlijk met de intentie om nog langer te blijven: het geeft eigenlijk een compleet ander beeld dan wat er wel eens over mij geschetst wordt."

Ondertussen is er ook onduidelijkheid over de toekomst van technisch directeur Frank Arnesen. Slot maakt zich echter niet veel zorgen. "Volgens mij heeft Frank al wel aangegeven dat hij graag wil blijven, als zijn gezondheid dat toestaat. Hij heeft zelf aangegeven dat hij wilde wachten tot na deze transferwindow, om met de club in gesprek te gaan. En van wat ik weet, zijn die gesprekken nu gaande. Dus daar zal de komende tijd ongetwijfeld duidelijkheid over komen."