MD noemt Cruijff als kandidaat-opvolger Overmars, Valentijn Driessen haakt in

MD noemt Cruijff als kandidaat-opvolger Overmars, Valentijn Driessen haakt in

21-02-2022 18:57
82

Jordi Cruijff wordt in Spanje gelinkt aan Ajax. De 48-jarige Amsterdammer is nu nog in dienst van FC Barcelona, maar geldt volgens Mundo Deportivo als een kandidaat-opvolger van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

De zoon van Johan Cruijff trad in dienst van Barça, nadat Joan Laporta – een oude vriend van de familie – werd herkozen als voorzitter. Zijn contract loopt nog door tot het einde van dit seizoen en volgens Mundo Deportivo houdt Cruijff vooralsnog alle opties open. Hij voelt zich gelukkig en gewaardeerd in Camp Nou, maar heeft tegelijkertijd een zwak voor Ajax, klinkt het: Cruijff zou samen kunnen werken met oud-ploeggenoot Edwin van der Sar, in het stadion dat naar zijn vader is vernoemd.

De naam van Cruijff werd maandag ook genoemd in de Voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. Volgens chef voetbal Valentijn Driessen zou hij een ideale opvolger van Overmars zijn. "Maar we weten niet hoe hij erin zit bij FC Barcelona. Daar heeft hij zich eigenlijk wel een beetje gecommitteerd aan de president, volgens mij is hij ook zijn belangrijkste adviseur. Dus daar heeft hij natuurlijk ook flink wat in de melk te brokkelen, dat is eigenlijk zijn club, daar is hij groot geworden, meer nog dan bij Ajax. Maar ik denk dat hij gerust nog aan de bak wil met de erfenis van zijn vader, dat lijkt me evident", houdt ook Driessen alle opties open.

In dezelfde podcast viel de naam van Luís Campos: volgens De Telegraaf heeft de Portugese ex-scout van Real Madrid en oud-directeur van AS Monaco en Lille OSC zichzelf aangeboden bij Ajax. Eerder werd al duidelijk dat Clarence Seedorf de vacature graag wil invullen. Ajax lijkt de tijd te nemen met het zoeken naar een opvolger van Overmars, mede doordat de transferperiode net achter de rug is.