Antony snoert critici de mond: 'Wie ben ik dan om iedereen te behagen?'

Antony snoert critici de mond: 'Wie ben ik dan om iedereen te behagen?'

22-02-2022 06:57 Laatste update: 09:15
40

Erik ten Hag en Dusan Tadic zijn belangrijke personen geweest in de ontwikkeling van Antony. De technisch begaafde buitenspeler prijst hen bij Ajax, want mede door het duo is de Braziliaan bewuster met het teambelang bezig. 

"Ik heb bij Ajax vooral geleerd dat ik belangrijk voor het team moet zijn. Dat kan met assists en doelpunten. En die aantallen zijn duidelijk omhooggegaan", vertelt Antony in gesprek met De Telegraaf. Voor Tadic was als aanvoerder de taak weggelegd om zijn medebuitenspeler te begeleiden vanaf zijn komst. "Hij is elke dag bezig met wat het inhoudt om profvoetballer te zijn en maakt ons duidelijk wat er nodig is om de top te bereiken en prijzen te winnen. Hij eist dat we leven als een prof."

Hetzelfde geldt voor Ten Hag, meent Antony. "Hij is een geweldige trainer, met oog voor detail. Sinds mijn komst heeft hij me veel vertrouwen gegeven en geloofd in wat ik kan. Daar ben ik hem dankbaar voor." De oefenmeester liet Antony functioneel voetballen, al zal hij zijn trukendoos blijven opengooien. 

"Er zullen altijd mensen zijn die de trucs heel gaaf vinden en mensen zijn die ze afkeuren", aldus de Braziliaan. "Dus wat anderen denken maakt me niet zoveel uit. Zelfs Jezus, die perfect was, kon niet iedereen behagen. Wie ben ik dan om iedereen te behagen?"