Ten Hag over 'merkwaardig' penaltymoment: 'Bewust niet aangekaart, ongepast'

Ten Hag over 'merkwaardig' penaltymoment: 'Bewust niet aangekaart, ongepast'

27-02-2022 23:57
49

Ajax blameerde zich zondag tegen Go Ahead Eagles, maar leek wel recht te hebben op een strafschop. Gerrit Nauber maakte in het begin van de tweede helft hands, na een doeltrap van keeper Andries Noppert.

De doelman leek de bal in het spel te brengen, waarna Nauber het leer met zijn handen beroerde en opnieuw op de lijn van het vijfmetergebied legde: Noppert nam daarna zijn 'definitieve' doeltrap. De arbitrage oordeelde echter dat het spel in eerste instantie nog niet hervat was en liet doorspelen.

Ten Hag had het ook gezien en sprak na afloop van 'een heel merkwaardig moment'. "Ik heb het incident bewust niet zelf aangekaart, omdat ik het ongepast vind om daar de nadruk op te leggen", wordt de Ajax-trainer geciteerd door De Telegraaf.

Ajax verloor uiteindelijk met 2-1 in Deventer, nadat het ook al pech had op keepersgebied. Na de langdurig geblesseerde Maarten Stekelenburg vielen ook Remko Pasveer en Jay Gorter weg, waardoor paria Andre Onana weer onder de lat moest staan, met de onervaren Calvin Raatsie (20) en Charlie Setford (17) als enige stand-ins. "Ik heb weinig smaken over. En dat is heel ongelukkig. Tot de wedstrijd tegen Benfica hadden we er drie en nu hebben we er nog één", die desgevraagd liet weten dat hij niet overweegt om algemeen directeur Edwin van der Sar – oud-doelman en nog steeds lid van Ajax – weer mee te laten trainen.