Uitleg over onverwacht Brood-ontslag: 'Anders was dit niet gebeurd'

Uitleg over onverwacht Brood-ontslag: 'Anders was dit niet gebeurd'

01-03-2022 17:14 Laatste update: 19:57
51

ADO Den Haag-directeur Edwin Reijntjes heeft daags na het ontslag van Ruud Brood tekst en uitleg gegeven. Volgens Reijntjes heeft het te maken met 'professionele omgangsnormen'.

ADO maakte maandag bekend dat Brood ontslagen is. De club stelde te hopen op 'nieuw elan'. Ook constateerde ADO in het persbericht dat de nieuwe eigenaar, Bolt Football Holdings, direct zijn stempel drukt op het technische beleid. In gesprek met Omroep West licht directeur Reijntjes dat toe. "Ik heb bewust het woord elan gebruikt en ook de koppeling naar Bolt gemaakt. (...) Ik praat al langer met hen over de visie. Dan praat je over normen en waarden, de cultuur binnen de club, de speelstijl van het team, hoe je dingen aanpakt enzovoorts."

Niet iedereen binnen ADO was voorstander van Brood. Dat heeft echter niks met zijn ontslag te maken, beweert Reijntjes. "Nee, dit komt puur voort uit het feit dat er geen technisch directeur is geweest de afgelopen tijd. Anders was dit niet gebeurd. Met de geruchten en geluiden die ik hoor over Brood kan ik niet zo veel. Een coach heeft een stijl en een historie. Sommigen pruimen dit wel, sommigen niet."

De redelijk onervaren Giovanni Franken, eerst nog assistent van Brood, staat nu voor de groep bij ADO. "Zijn visie en manier hoe ADO moet spelen kennen wij en bevalt ons", legt Reijntjes uit. "Hij zit meer op de lijn met wat wij met ADO willen. Ignacio Beristain (de voetbaladviseur van Bolt-eigenaar David Blitzer, red.) en ik hebben dinsdagochtend een gesprek gehad met Franken. Hij danst helemaal niet naar onze pijpen. Hij is heel duidelijk wat hij wil met ADO."