'Spelers kunnen alleen gissen naar ontslag Brood, premiekwestie nog niet opgelost'

'Spelers kunnen alleen gissen naar ontslag Brood, premiekwestie nog niet opgelost'

01-03-2022 21:35 Laatste update: 02-03-2022 12:22
10

Het ontslag van Ruud Brood is niet alleen voor de buitenwereld, ook voor de spelersgroep van ADO Den Haag als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Volgens Voetbal International zijn de spelers na een gesprek met interim-directeur Edwin Reijntjes en de nieuwe adviseur Ignacio Beristain niet veel wijzer geworden.

ADO is na een maandenlange overnamesoap in handen van de Amerikaanse partij Bolt, die meteen zijn stempel heeft gedrukt: Brood en teammanager Dave Sietaram werden maandag plotseling bedankt voor bewezen diensten, omdat ADO op zoek was naar 'nieuw elan voor het restant van het seizoen'. Volgens VI zijn de spelers dinsdag bijgepraat door Reijntjes en Beristain, maar is het nog steeds gissen naar de beweegredenen van de club.

Eerder dit seizoen botste de selectie al met de clubleiding, nadat beide partijen het niet eens konden worden over de winstpremies. De spelers dreigden in januari met een staking, maar volgens VI is er nu nog altijd geen oplossing gevonden, ook niet nadat spelersvakbond VVCS op de zaak was gezet.

Ondertussen maakt ADO – dat door diverse afgelastingen twee wedstrijden achter loopt – zich op voor een drukke maand, met zeven wedstrijden in 26 dagen. De huidige nummer zes van de Keuken  Kampioen Divisie is als periodewinnaar echter al wel zeker van de play-offs.