PSV rekent af met tien strijdende Eagles en meldt zich in de bekerfinale

02-03-2022 21:56
244

PSV is de eerste finalist van de KNVB Beker. De Eindhovenaren bleven op een sfeervolle Adelaarshorst overeind, profiteerden van een rode kaart aan Go Ahead Eagles-zijde en wonnen met 1-2.

De spelers werden met het nodige vuurwerkvertoon het veld op gehaald aan de Vetkampstraat en dat inspireerde Go Ahead in de openingsfase. Ze zaten er bovenop bij PSV en zorgden ervoor dat de gasten uit Brabant alleen gevaar stichtten met ongevaarlijke inzetten vanaf de rand van het strafschopgebied. Zelf speelde de ploeg van trainer Kees van Wonderen in eerste instantie ook weinig doelrijpe kansen bij elkaar, maar daar kwam verandering in.

Na ruim een half uur spelen leed Ibrahim Sangaré namelijk knullig balverlies op het middenveld, kon 'Kowet' er vandoor aan de linkerkant en werd de voorzet die daar gegeven werd niet uit de lucht geplukt door Joël Drommel. Degene die daarvan profiteerde was Inigo Córdoba, die bij de tweede paal klaarstond om tegendraads in te koppen en de Adelaarshorst daarmee te laten exploderen: 1-0.

Heel erg lang kon Go Ahead echter niet genieten van de voorsprong. In de tien minuten voor rust gooide de ploeg uit Deventer de eigen ruiten in: eerst mocht Eran Zahavi veel te eenvoudig de 1-1 aantekenen en even later pakte centrale verdediger Joris Kramer een domme rode kaart. Hij trok een doorgebroken PSV'er aan het shirt en na inmenging van de VAR kon scheidsrechter Pol van Boekel weinig anders dan hem eraf sturen.

In overtal ging PSV na rust meteen op zoek naar de voorsprong en die leek er al gauw te komen. Mauro Júnior, de uitblinker van de laatste paar weken aan Eindhovense zijde, scoorde en vierde het feestje al, maar de arbitrage haalde er een streep door. Zij concludeerden dat Zahavi hinderlijk buitenspel stond en dus bleef de gelijke en daarmee hoopvolle 1-1 stand voor Eagles op het bord staan.

De thuisploeg deed er alles aan om zo lang mogelijk in die positie te blijven, maar het was wachten op de definitieve beslissing. Daar zorgde Joey Veerman twintig minuten voor tijd voor. De spelmaker kon makkelijk doorlopen op de achterlijn en zag zijn voorzet door doelman Noppert knullig in zijn eigen doel gewerkt worden, waarmee de 1-2 eindelijk aangetekend was en het Eindhovense aandeel in de aanstaande bekerfinale wel veiliggesteld leek.

Het enige was PSV zichzelf kwalijk kon nemen, was dat er na het tweede doelpunt geen zaken meer gedaan werd. De 1-3 viel niet en dus hoopten tien vechtende Eagles en het uitverkochte stadion dat er in de slotfase misschien nog een wondertje bewerkstelligd kon worden. In vijf minuten blessuretijd viel de gelijkmaker, die ook niet verdiend zou zijn geweest, echter niet meer.