Chelsea erkent impact van opgelegde sancties: 'Zolang we genoeg shirts hebben...'

Chelsea erkent impact van opgelegde sancties: 'Zolang we genoeg shirts hebben...'

11-03-2022 11:31 Laatste update: 11:33
27

Thomas Tuchel erkent dat de opgelegde sancties erin hakken bij Chelsea. Het is aan de manager om de randzaken te scheiden van de prestaties op het veld. 

De Russische clubeigenaar Roman Abramovich kreeg door de Britse overheid sancties opgelegd wegens de invasie van Oekraïne en zijn banden met Vladimir Poetin. Zo mag de club geen aan- of verkopen doen en mogen The Blues geen contractaanbiedingen doen aan eigen spelers. Dat hoofdsponsor Three de samenwerking voorlopig beëindigd, kon er ook nog wel bij. "Ik zag het niet aankomen en ik weet niet wat er morgen komt", reageert Tuchel op het persmoment na de zege op Norwich City (1-3). 

"De impact is groot. Het nieuws is groot. Snel zullen we erachter komen hoe groot de impact precies zal zijn." Ondanks de restricties blijft Tuchel strijdbaar. "Zolang we elkaar kunnen vertrouwen en zolang we genoeg shirts hebben en een bus die ons naar de wedstrijd kan brengen, zullen we er staan en keihard onze best doen." Chelsea mag door de opgelegde sancties maximaal twintigduizend pond uitgeven voor vervoer naar uitwedstrijden.

Three besloot donderdag het sponsorcontract met Chelsea op te schorten. Jaarlijks ontvangen de Londenaren ruim 47 miljoen euro van het telecombedrijf.