'Ontslag van Hake zou enkel voor de bühne zijn, dat doe je niet voor de spelers'

'Ontslag van Hake zou enkel voor de bühne zijn, dat doe je niet voor de spelers'

11-03-2022 13:38 Laatste update: 13:44
42

Trainer René Hake zit op de schopstoel bij FC Utrecht, maar aanvoerder Willem Janssen wil niets weten van een ontslag van man uit Drenthe. Als Utrecht besluit om Hake op straat te zetten, dat is dat volgens de stopper 'enkel voor de bühne'.

Voetbal International weet dat het al enkele weken onrustig is rondom Hake bij Utrecht. De coach was al een aantal keer dicht bij een ontslag, maar wist tot dusver steeds een laatste strohalm te grijpen. Aanvoerder Janssen, die zijn basisplek kwijtraakte onder Hake, is op de hoogte van de twijfels rondom de coach. "Wat je wel meekrijgt, is dat er veel druk in en rondom Utrecht is op de trainer. Het #hakeout krijg je wel mee, daar hoef je ook niet achterlijk voor te zijn. Maar door de manier waarop we dagelijks werken, heb ik toch het idee dat het nog altijd vruchtbaar is."

Janssen is vervolgens duidelijk: met een ontslag van Hake schiet Utrecht niet veel op. "Je kunt zeggen: dit werkt niet meer. Dan is het ook veel makkelijker om conclusies te trekken. Maar dat is absoluut niet aan de orde. Een schokeffect zou enkel voor de bühne zijn. Dat doe je niet voor de groep. Je zou er bepaalde druk mee weghalen, maar dan vooral bij alles wat Utrecht beïnvloedt, zeg maar. Intern schiet je er niks mee op."