Van Wonderen op weg naar Heerenveen: 'Maar ze hebben mij niet gevraagd'

Van Wonderen op weg naar Heerenveen: 'Maar ze hebben mij niet gevraagd'

14-03-2022 08:21 Laatste update: 09:33
13

Ole Tobiasen is niet door sc Heerenveen gepolst om ook na dit seizoen voor de groep te staan bij de nummer twaalf van de Eredivisie. De interim-trainer nam in januari het stokje over van de destijds ontslagen Johnny Jansen. 

In de zoektocht naar een trainer voor aankomend seizoen is Heerenveen uitgekomen bij Kees van Wonderen. Naar verwachting tekent de coach van Go Ahead Eagles in de interlandperiode een contract bij de Friezen. "Maar ze hebben mij niet gevraagd", onthult Tobiasen tegenover de Leeuwarder Courant. De Deen had opengestaan voor een verlengde periode als hoofdtrainer, maar zal met nog een tweejarig contract op zak genoegen moeten nemen met een functie als assistent-trainer. 

"Nu is het anders gelopen en sta ik als interim-trainer voor de groep. Vanuit die rol probeer ik het maximale eruit te halen en de club te helpen. Straks ben ik gewoon weer assistent-trainer. Volgens mij is dat heel normaal", aldus Tobiasen, die wel de ambitie heeft om binnen afzienbare tijd weer op eigen benen te staan. "Ja. Anders had ik hier niet voor twee jaar getekend. Ik wil in de toekomst hoofdtrainer op het hoogste niveau worden."